Η Φιλοζωική “Σείριος” του Ηρακλείου κατά Αυγενάκη για τα αδέσποτα

Ανακοίνωση της Φιλοζωικής Ομάδας “Σείριος” σχετικά με την ερώτηση του Λευτέρη Αυγενάκη για τα αδέσποτα: 

“Με λύπη λάβαμε γνώση της ερώτησης του βουλευτή κου Αυγενάκη προς τους αρμόδιους υπουργούς. Η ερώτηση δείχνει ξεκάθαρα γιατί το πρόβλημα της αύξησης των αδέσποτων στη περιοχή του Δήμου Ηρακλείου αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα δεν πρόκειται να αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα καθώς για εκείνον η βαρύτητα πέφτει στο αποτέλεσμα και όχι στην αιτία. Είναι ξεκάθαρη η απέχθειά του προς τα αδέσποτα, μόνο ο τίτλος της ερώτησης “Κινδυνος για τους πολίτες τα αδέσποτα ζώα στο Ηράκλειο” το επιβεβαιώνει και η αδιαφορία του στο να βρεθούν ουσιαστικές και όχι προσωρινές λύσεις που όπως όλοι γνωρίζουμε δεν θα έχουν κανένα απολύτως αποτέλεσμα!

Η ερώτηση είναι επίσης σε πολλά σημεία ανακριβής που για εμάς τους φιλόζωους εθελοντές που προσπαθούμε καθημερινά δείχνει ότι είναι απλά μία προσπάθεια αυτοπροβολής με κάθετη επίθεση προς τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, μία ερώτηση γραμμένη για τους δυσαρεστημένους ψηφορόρους του χωρίς διάθεση για ουσιαστική συζήτηση. Αρκεί κάποιος να είναι είτε γνώστης του προβλήματος, είτε απλά να παρακαλουθεί τα γεγονότα. Για παράδειγμα ο κος Αυγενάκης αναφέρει ως περιοχή με μεγάλο πρόβλημα αδέσποτων τον Αγ.Ιωάννη, ένα ιδιαίτερα προνομιακό προάστιο του Δήμου Ηρακλείου όπου κανείς συναντά ίσως και τα λιγότερα αδέσποτα από οποιαδήποτε άλλη περιοχή. Απλά αυτή είναι πιθανότατα η περιοχή κατοικίας πολλών απο τους ψηφοφόρους του γιατί δεν εξηγείται αλλιώς η αναφορά της συγκεκριμένης περιοχής ως προβληματική. Επίσης αναφέρει την περίπτωση απομάκρυνσης από τους προαύλιους χώρους των δύο νοσοκομείων των αδέσποτων που βρίσκονταν εκεί και την δέσμευση του Αντιδημάρχου κου Ινιωτάκη. Ο κος Αυγενάκης προφανώς δεν γνωρίζει πως δέσμευση υπήρξε από τη διοίκηση των νοσοκομείων ότι μετά από την απομάκρυνση των σκύλων η διοίκηση θα προσέφευγε σε μεθόδους περιφρούρησης ή ελέγχου των διερχομένων προς αποφυγή άλλων εγκαταλείψεων. Ήταν ξεκάθαρη η δήλωση τόσο του Αντιδημάρχου όσο και των φιλοζωικών σωματείων του δήμου, ότι η απομάκρυνση των αδέσποτων χωρίς καμία επιπλέον ενέργεια, θα σήμαινε την εντός λίγων ημερών εισαγωγή νέων στους προαύλιους χώρους.

Είναι ξεκάθαρο λοιπόν ότι ο κος Αυγενάκης δεν ενδιαφέρεται να ασχοληθεί με την αιτία του προβλήματος, την προώθηση προγραμμάτων φιλοζωίας και πολιτισμού, την αύξηση των κυρώσεων σε περιπτώσεις εγκατάλειψης, τη θεσμοθέτηση προστίμου σε περιπτώσεις μη στείρωσης και άλλων ανάλογων προωθητικών ενεργειών. Για τον βουλευτή της Ν.Δ. το αδέσποτο πρέπει να εξαφανιστεί με όποιον τρόπο για να μην χαλάει η καλή εικόνα στις γειτονιές που κυκλοφορεί.

Οι εθελοντές, οι φιλόζωοι αλλά και οι απλοί πολίτες αυτής της χώρας, φιλόζωοι και μη, αναγνωρίζουν ότι το πρόβλημα διογκώνεται καθημερινά και παίρνει σε κάποιες περιοχές ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Όμως ίσως για μία φορά σε αυτόν τον τόπο οφείλουμε να βρούμε την αιτία του προβλήματος, οφείλουμε να προωθήσουμε τον πολιτισμό και την φιλοζωία. Να ζητήσουμε την επιβολή των νόμων και την θεσμοθέτηση ακόμα αυστηρότερων κυρώσεων αντί να καταδικάζουμε σε θάνατο δια λιθοβολισμού τα πλάσματα αυτά που είναι και τα μόνα που δεν φταίνε  που βρέθηκαν στους δρόμους.

Φιλοζωική Ομάδα Σείριος

 

Σχετικά Άρθρα

5 Thoughts to “Η Φιλοζωική “Σείριος” του Ηρακλείου κατά Αυγενάκη για τα αδέσποτα”

  1. pit

    Εμένα προσωπικά μου κάνανε μεγάλη ζημιά στο αυτοκίνητό μου (2000€ ) μια ομάδα από αδέσποτα που μπήκαν στην αυλή του σπιτιού μου και κυνηγούσαν μια γάτα η οποία χώθηκε μέσα στο καπό και αυτό ήταν στο Ηράκλειο!!! Γιατί δεν πάτε σε ένα φανοποιείο στο Ηράκλειο να δείτε πόσες τέτοιες περιπτώσεις έχουμε καθημερινά? Λοιπόν το να λέμε ότι θέλουμε το οποίο δεν αληθεύει μόνο για να ακούγεται, καλό είναι να το αποφεύγετε. Στο Ηράκλειο έχουν γίνει πολλές ζημιές και έχουν τραυματίσει και ανθρώπους.
    Δυστυχώς οι περισσότεροι φιλόζωοι είναι του τύπου που περιγράφω, φαγητό το καλοκαίρι και μετά στον δρόμο, και έχω πολλά παραδείγματα στην γειτονιά μου. Τώρα εάν ο εισαγγελέας ή εσείς ασχοληθείτε, επιτρέψτε μου να αμφιβάλλω.
    Σας διαβεβαιώ πως και εγώ αγαπώ τα ζώα και θέλω να προστατεύονται, χωρίς να κινδυνεύουν από εχθρικούς ανθρώπους ούτε από εύκολες λύσεις για δήμους ή άλλες υπηρεσίες. Γι αυτό πρέπει το κράτος να νοιαστεί και να φροντίσει (τόσα λεφτα πέρνουν από φόρους). Και οι φιλοζωικές πρέπει να βοηθήσουν σε αυτό και όχι να κρύβονται πίσω από το οτι αγαπούν τα ζώα αλλά δεν ενδιαφέρονται για τα προβλήματα που δημιουργούν η επιπόλαιη μεταχείρισή τους (στην ουσία αδιαφορία) από την πολιτεία γιατί διαφορετικά έχουν πλήρη ευθύνη αυτής της ανεύθυνης πολιτικής.
    Όσο για την αυλή του σπιτιού μου, λόγω της ανευθυνότητας αυτών που θα έπρεπε να λύσουν το πρόβλημα δεν μπορώ να αφήσω τα παιδιά μου στην αυλή του σπιτιού μου να παίζουν. Διαφορετικά δεν υπάρχει ποιο λογικό πράγμα να παίζουν χωρίς να είμαι συνέχεια από πάνω τους στην αυλή μας όπως έκανα και εγώ μικρός!!

  2. αμαρτωλος και κλεφτης

    Κανενα αδεσποτο μεχρι τωρα δεν εχει καταστρεψει καμια περιουσια και κανενα αυτοκινητο πουθενα στο κοσμο, ποσο μαλλον στο Ηρακλειο. Εσεις πλεον αφηνετε τα παιδια σας χωρις επιτηρηση στην αυλη σας να παιζουν και μαλιστα με ανοιχτη την αυλοπορτα ωστε να μπουν και τα αδεσποτα μεσα να τα φανε???? Ειστε πολυ υπευθυνος γονιος λοιπον.
    Οσοι δηθεν οπως λετε φιλοζωοι ταϊζουν αδεσποτα μη σας στενοχωρει, τα ξαναταϊζουν και τα ξαναταϊζουν και τα ποτιζουν και τα ξαναποτιζουν και δεν τα κρατουν για ενα καλοκαιρι και μετα τα αφηνουν. Αν ξερετε κανεναν τετοιο φιλοζωο να μας τον πειτε να παμε κατευθειαν στον εισαγγελεα.
    Το μονο σωστο, λογικο και ανθρωπινο που βρισκω στο σχολιο σας ειναι το τελευταιο κομματι που αφορα το δημο ωστε να φτιαξει κι αλλους χωρους επαρκεις ωστε να φιλοξενηθουν οσα περισσοτερα αδεσποτα γινεται, σε συνεργασια με την αστυνομια, αν βεβαια αυτο εννοειτε ως σκοπο προς δραστηριοποιηση και οχι κατι αλλο.

  3. katerina kanaki

    Εξαιρετικο αρθρο….Το προβλημα δε λυνεται με την απομακρυνση των αδεσποτων, τα οποια προφανως δεν επελεξαν να βρεθουν στο δρομο. Η μονη λυση ειναι η τιμωρια αυτων που τα εγκαταλειπουν. Επισηςτο γεγονος οτι το μεγαλυτερο μερος των Ηρακλειωτων αγκαλιαζει κ φροντιζει τα αδεσποτα ειναι αξιο επαινου. Μπραβο και στους καταστηματαρχες του κεντρου του Ηρακλειου, κ οχι μονο, που φροντιζουν τα ταλαιπωρημενα αυτα πλασματα…Η αγαπη προς τα ζωα ειναι δειγμα πολιτισμου, το ειπε ο Γκαντι…Κατι παραπανω θα ηξερε…

  4. NIKOS_IRAKLIO

    Να είναι σίγουρος ο κύριος αυτός ότι ξέρουμε πολύ καλά από ποια ζώα κινδυνεύουμε.

  5. pit

    Τα αδέσποτα ζώα έχουν αρχίσει να δημιουργούν σημαντικό πρόβλημα ασφάλειας στις περιοχές γύρω από το Ηράκλειο. Δεν μπορούμε να κυκλοφορήσουμε με ποδήλατο, φοβόμαστε να αφήσουμε τα παιδιά μας να παίξουν μόνα στις αυλές (εάν μπορούν να μπουν ελεύθερα σκυλιά), μας καταστρέφουν αυτοκίνητα και περιουσίες, ενώ δημόσιοι χώροι όπως νοσοκομεία πανεπιστήμια ιδρύματα έχουν γίνει τόποι περίθαλψης αδέσποτων σκύλων. Το πρόβλημα μέχρι τώρα δεν λύνεται με τους χειρισμούς του Δήμου (ουσιαστικά δεν κάνει τίποτα, πιάνει τα σκυλιά τα στειρώνει και τα αφήνει ελεύθερα) και με τους δήθεν φιλόζωους που ταΐζουν τα σκυλιά με ότι αποφάγια έχουν στους δρόμους και μετά τα αφήνουν να λυσσάνε ή τα κρατάνε στο σπίτι τους για ένα καλοκαίρι και μετά τα αφήνουν ελεύθερα. Η πολιτεία πρέπει να λάβει κάποια μέτρα και να περιορίσει τους δήθεν φιλόζωους με πρόστιμα και να μαζέψει τα μεγαλόσωμα και επικίνδυνα σκυλιά σε περιορισμένους χώρους, στους οποίους οι φιλόζωοι θα έχουν το δικαίωμα να επισκέπτονται να ταΐζουν και να υιοθετούν κάποια ζώα. Η δικαιολογία δεν έχουμε χώρους δεν αρκεί. Να ξοδευτούν χρήματα από τα έσοδα του δήμου (τόσες καφετέριες και σουβλατζίδικα πληρώνουν χώρο στα πεζοδρόμια) για αυτούς τους σκοπούς και να δραστηριοποιηθεί και η αστυνομία προς αυτή την κατεύθυνση.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί